Mijn favorieten

Oude Gracht Eindhoven

Oude Gracht, een van de de mooiste wijken van Eindhoven, we weten het uit eigen ervaring! Gelegen aan de oostrand van de stad, ruim van opzet, rust, veel groen, bos, goede basis- en middelbare scholen, een goed wijkwinkelcentrum, 10 minuten fietsafstand van het centrum van de stad, Fontys en TU/e eveneens op fietsafstand, en snelle aansluiting op de noordelijke snelwegen A2, A50 en A58.

Ons kantoor is geworteld in het midden van de Oude Gracht en sinds onze start in 1985 hebben we vele honderden woningen in de wijk verkocht. Wij kennen onze wijk als geen ander en weten als wijkmakelaar wat er speelt!
 
Vanaf de 60-er jaren in de vorige eeuw is deze wijk nabij het Dommeldal ontwikkeld. Van de vele voormalige boerderijen die hier stonden zijn feitelijk Herberg Eeckaerde aan de Icaruslaan 28 A (rijksmonument en in gebruik als vergader- en feestlocatie) en kasteel Eckart aan de Nuenenseweg 1 (rijksmonument en in gebruik als woonlocatie voor verstandelijk gehandicapten) met schitterend aangelegd en vrij toegankelijk landgoed de koppeling naar het verleden. In het huidige straatbeeld is de oude bomenlaan naar kasteel Eckart op enkele plekken nog herkenbaar aanwezig.
 
De Oude Gracht kent een royaal opgezet stratenplan met in het zuid-oostelijke deel vrijstaande villa’s en halfvrijstaande woningen, het noord-oostelijke deel biedt ruimte aan ruime rijwoningen, dit alles te midden van veel openbaar groen, waterpartijen en het stroomgebied van de Dommel.
 
De straatnamen zijn in 1962 ontleend aan de Griekse en Romeinse mythologie. De vaststelling van die namen heeft nogal wat voeten in de aarde gehad, het college van B&W was namelijk van oordeel dat de namen te moeilijk waren en was bang voor verkeerde uitspraken. De vasthoudendheid van secretarieambtenaar van Vlijmen heeft er voor gezorgd dat het college van B&W uiteindelijk toch akkoord kon gaan met de voorgestelde straatnamen (bron: zichtopeindhoven.nl).

                                                        "Uw makelaar in en voor de Oude Gracht"